Солена торта

Зеленчукова, много красива и не по-малко вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава лук
250 г печурки
3 с. л. зехтин (+ за намазване)
3 малки тиквички
250 г крем сирене
6 яйца
50 мл животинска сметана
2 стръка пресен чесън
3–4 стръка пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
3 печени червени чушки
300 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Солена торта
Лукът се наситнява.
2
Солена торта 2
Печурките се обелват и се нарязват на филийки.
3
Солена торта 3
Лукът и гъбите се сотират в 1 с. л. зехтин и се изваждат.
4
Солена торта 4
В същия съд, в останалия зехтин се запържват нарязаните на шайби тиквички.
5
Солена торта 5
Крем сиренето се разбива с яйцата и сметаната.
6
Солена торта 6
Добавят се наситнените чесън и босилек, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Солена торта 7
Към сместа се добавят запържените зеленчуци и чушките, нарязани на ивички. Сипва се и настърганият кашкавал и се разбърква добре. Сместа се изсипва във форма с махащо се дъно и с диаметър от 26 см, застлана с пергаментова хартия и намазана по стените със зехтин.

8
Солена торта 8
Пече се 1 час в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
9
Солена торта 9
Оставя се леко да се охлади, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Имах по-големи очаквания
11.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Разкошна , лека и лесна за приготвяне торта!
10.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
Много лесна и вкусна рецепта :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Много вкусно :) Направих го без гъби. Другия път може би ще сложа някое друго месце :)
8.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Аз сложих малко бекон и с гъбите задуших малко пресни чушки вместо печените. Стана страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: