Солени овесени мъфини

Източник: Gabriela Anastasova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.01.2014
Солени овесени мъфини
 
Необходими продукти:
200 г овесени трици
100 г фини овесени ядки
300 г пълнозърнесто брашно
125 г масло
400 мл кисело мляко
1 яйце Л размер
1 ч. л. сода
300 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Солени овесени мъфини
В голяма купа се изсипва киселото мляко и содата, разбъркват се добре за да шупне сместта. Добавя се яйцето и се бърка до хомогенност. Добавя се и предварително разтопеното масло в микровълновата фурна.

2
Солени овесени мъфини 2
В друг съд се смесват сухите съставки - брашното, овесените трици и ядки. Добавя се сиренето настъргано, натрошено. По желание може да се добави и друг вид сирене (чедър, моцарела, котидж).
3
Солени овесени мъфини 3
Всички съставки се смесват в голямата купа. Разбърква се добре. Оставя се за известо време, докато набъбнат овесените ядки и трици. При необходимост се добавя още кисело мляко или вода за да не бъде много суха сместта.
4
Солени овесени мъфини 4
Сместа се разпределя в силиконови формички за мъфини и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути или до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: