Солено палачинково руло

Чудесно предястиес плънка от печени чушки, сметана, сирне и пресни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2012
Солено палачинково руло
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. царевично брашно
4 яйца
500 мл прясно мляко
2 с. л. краве масло
сол на вкус

за пълнежа:
400 г сирене тип „Дунавия”
100 г заквасена сметана
400 г печени червени чушки
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
1 ч. л. хрян от буркан
2 малки тиквички
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Солено палачинково руло

Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя разтопеното масло.

 


2
Солено палачинково руло 2

Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути. Готовите блатове се оставят да се охладят.

 


3
Солено палачинково руло 3

Червените чушки се нарязват надребно и се запържват в зехтина и маслото, на умерена температура, за около 10 минути.

 


4
Солено палачинково руло 4

Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният наситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.

 

 


5
Солено палачинково руло 5

Сиренето се разбива в блендер заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес.

 


6
Солено палачинково руло 6

Тиквичките се нарязват на дълги, тънки  ленти и се запичат за кратко на грил тиган.

 


7
Солено палачинково руло 7

Готовите палачинкови блатове се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките.

 


8
Солено палачинково руло 8

Навиват се стегнати рула и се оставят да стегнат в хладилник за 1 час.  

 


9
Солено палачинково руло 9

Готовите рула се нарязват и се подреждат в чиния.

 


 


Съвет: От всяко руло излизат десет парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Получи се много добре!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: