Солено палачинково руло

Дата: 14.05.2012
Източник: Бон Апети
Солено палачинково руло
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. царевично брашно
4 яйца
500 мл прясно мляко
2 с. л. краве масло
сол на вкус
за пълнежа:
400 г сирене тип „Дунавия”
100 г заквасена сметана
400 г печени червени чушки
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
1 ч. л. хрян от буркан
2 малки тиквички
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Солено палачинково руло
Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя разтопеното масло.

 


2
Солено палачинково руло 2
Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути. Готовите блатове се оставят да се охладят.

 


3
Солено палачинково руло 3
Червените чушки се нарязват надребно и се запържват в зехтина и маслото, на умерена температура, за около 10 минути.

 


4
Солено палачинково руло 4
Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният наситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.

 

 


5
Солено палачинково руло 5
Сиренето се разбива в блендер заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес.

 


6
Солено палачинково руло 6
Тиквичките се нарязват на дълги, тънки  ленти и се запичат за кратко на грил тиган.

 


7
Солено палачинково руло 7
Готовите палачинкови блатове се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките.

 


8
Солено палачинково руло 8
Навиват се стегнати рула и се оставят да стегнат в хладилник за 1 час.  

 


9
Солено палачинково руло 9
Готовите рула се нарязват и се подреждат в чиния.

 


 


Съвет: От всяко руло излизат десет парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Получи се много добре!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта