Спаначено руло с пушена сьомга

Дата: 16.05.2012
Източник: Бон Апети
Спаначено руло с пушена сьомга
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г пресен спанак
4 яйца (размер L)
150 мл готварска сметана
2 с. л. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
100 г пушена сьомга
400 г сирене „Котидж”
3 стръка магданоз
3 стръка копър
8 стръка див лук
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначено руло с пушена сьомга
Спанакът се почиства и се слага в силно сгорещения зехтин докато омекне. Ако има нужда се отцежда от излишната вода. После се смесва със сметаната, брашното, индийското орехче, солта, пипера и жълтъците. Всичко се пасира или се смила в кухненски робот.

 


2
Спаначено руло с пушена сьомга 2
Белтъците се разбиват на сняг заедно с щипка сол. Прибавят се постепенно към зелената смес, като се бърка внимателно.

 


3
Спаначено руло с пушена сьомга 3
Тестото се разпределя равномерно в тава, намазана с олио и покрита с пергаментова хартия. Тя също се намазнява.

 


4
Спаначено руло с пушена сьомга 4
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 мин. След това блатът се изважда и още топъл се отделя от хартията. Навива се на руло, за да запази тази форма и след охлаждането.

 


5
Спаначено руло с пушена сьомга 5
Всички продукти за плънката, без рибата, се пасират или се смилат в робот.

 


6
Спаначено руло с пушена сьомга 6
Охладеното руло се намазва със сместа и отгоре се разпределя рибата.

 


7
Спаначено руло с пушена сьомга 7
Навива се на стегнато руло. Оставя се в хладилник за 30 минути, увито в  хартията от печенето.

 


8
Спаначено руло с пушена сьомга 8
След това се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Да, Димитринка, с плънката може да се импровизира, като се използват различни продукти. Бихме препоръчали, сушените домати да са накълцани. Също така може да се добавят ядки и/или маслини.
15.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2016
Не ми се иска да слагам сьомга в плънката. В коментарите има предложение да се замени със сушени домати, но не мога да преценя как да ги сложа - цели или пасирани. Какво е вашето мнение?
14.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2016
Нямах време да сложа снимката,ето го и резултата.Гостите много го харесаха :)
13.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Направих го с 250 г сирене Котидж и 180г Филаделфия и се получи вкусна плънка.
12.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Чудесно стана, по-лесно отколкото си представях, а гостите много го харесаха!! Освен това е и красиво - благодаря ви:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


362 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Гофрети с ягодово сладко
Miroslava Todorova се регистрира в сайта.
Адриана се регистрира в сайта.
Нели се регистрира в сайта.
сканк коментира рецептата Пиле с гъби соте
сканк коментира рецептата Супа Яйла
Пепа се регистрира в сайта.
Николета Цанкова коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Николета Цанкова коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Петя Петкова коментира рецептата Бисквити с лайм
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта