Солени „Сълзици“

Добре познатите сладки бисквитки, тук по наш вкус приготвяме с плънка от пекорино, пушена шунка и крем сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2012
Солени „Сълзици“
 
Необходими продукти:
300 г бутертесто
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. олио
100 г пушена шунка от бут
100 г крем сирене
30 г сирене „Пекорино”
4 стръка магданоз
4 стръка копър
8 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Солени „Сълзици“

Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Запържват се за 2 минути в загрятото олио.

 


2
Солени „Сълзици“ 2

Смесват се с нарязаната на кубчета шунката, крем сиренето, настърганото пекорино, наситнените магданоз, копър и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре.

 

 


3
Солени „Сълзици“ 3

Тестото се разстила върху набрашнен плот и леко се разточва. Отгоре се разпределя плънката, като по краищата на тестото се оставя сантиметър и половина без плънка.

 


4
Солени „Сълзици“ 4

След това двата края се навиват навътре, докато се срещнат в средата.

 


5
Солени „Сълзици“ 5

Нарязва се натънко и парчетата се подреждат в намазнена и покрита с пергаментова хартия тава.

 

 


6
Солени „Сълзици“ 6

Намазват се с разбитото яйце и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.






Съвет: От тези продукти се получават 24 броя, по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2019
Сложих втората тава. Първата изчезна.
22.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2019
Великолепни
21.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2018
Страхотна рецепта!
20.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Чудесна хрупкава и ароматна закуска!
19.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2015
Получиха се чудесни хрупкави сълзици :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: