Спагети „Карбонара“

Богатство, вкус, текстура, цвят, контраст
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.06.2023
Спагети „Карбонара“
 
Необходими продукти:
500 г спагети
200 г пушен бекон
80 г сирене „Пекорино“
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Спагетите се сваряват в голямо количество кипяща подсолена вода, докато станат „ал денте“. Отцеждат се, а водата от варенето се запазва.
2
Беконът се реже на ситно и се пържи в загрят тиган до златисто.
3
Прибавят се спагетите и един–два черпака от водата от варенето. Готви се около минута и се дърпа от огъня.
4
В купа се разбиват яйцата, добавят се настърганото сирене „Пекорино“ и черен пипер на вкус.
5
Яйчената смес се изсипва при спагетите и се разбърква много добре.
6
Готовото ястие се сервира горещо. По желание се гарнира с настъргано пекорино, едро счукан черен пипер и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: