Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2003
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет
 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
200-250 г пресни спаначени листа
зехтин за намазване
1 с. л. сусамово семе
бялата част на 1 стрък чесън
1 к. ч. олио
3 с. л. ябълков оцет
2 ч. л. мед
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. сусамово олио
1 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет
Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1 пръст и се запича без мазнина на грил тиган или скара. Когато се запекат от едната страна, шайбите се обръщат и върху запечената страна на всяка се капва зехтин.
2
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 2
Спанакът се измива, подсушава се, свива се на руло и се нарязва на тънки ивици. След това се прехвърля в купа, сипват се печените шайби лук и се разбърква.
3
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 3
Сусамовото семе се запича в сух тиган. След това се прехвърля в блендер, добавят се всички останали продукти за винегрета и се разбива. При сервиране всяка порция салата се полива с винегрета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: