Спанак със сусам

Свежа гарнитура с приятно пикантен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пресен спанак
80 мл светъл соев сос
2 скилидки чесън
2 с. л. сусам
2 с. л. захар
1 с. л. сусамово олио
2 ч. л. сухо чили (на люспи)
1 ч. л. оризов оцет
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Спанак със сусам
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
2
Спанак със сусам 2
Спанакът се измива много добре. Сусамът се запича на сух тиган до златисто и се изважда от съда, за да не изгори.
3
Спанак със сусам 3
В купа се смесват чесновата паста, соевият сос, сусамовото олио, чилито, захарта и оризовият оцет. Разбърква се много добре.
4
Спанак със сусам 4
Спанакът се бланшира за около минута в кипяща, подсолена вода, след което се шокира в леденостудена. Отцежда се и се изстисква много добре. Подсушава се внимателно върху кухненска хартия. Листенцата се разделят, не трябва да са на топка.
5
Спанак със сусам 5
Заливат се с дресинга и се поръсват със сусам.
6
Спанак със сусам 6
Оставя се да престои поне 1 час, преди да се сервира.


Съвет:
Може да се съхранява до 4 дни в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2018
Страхотно, н наистина доста солено. Следващия път няма да слагам допълнително сол и ще намаля количеството на соевия сос. Иначе като вкус ми хареса много! Сервирах го към пържена риба - комбинацията се получи доста добре, напомняше ми на японски ресторант...
1.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2018
Много солено за вкусът ми
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: