Средиземноморска оризова салата

Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2003
Средиземноморска оризова салата
 
Необходими продукти:
200 г интегрален ориз
3 тиквички
1-2 с. л. зехтин
2-3 щипки босилек
2-3 щипки риган
1-2 щипки сол
250-300 г спанак
1 зелена салата
50-100 г маслини с чушки
перата на 1 стрък зелен лук
2 скилидки чесън
2 щипки естрагон
2 с. л. оцет
6-8 с. л. зехтин
бялата част на 1 стрък зелен лук
1 ч. л. мед
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Средиземноморска оризова салата
Оризът се вари в около 1 л вода 20-30 минути.
2
Средиземноморска оризова салата 2
Тиквичките се нарязват надребно и се запържват в дълбок тиган със силно загрята мазнина за около 2 минути, като се подправят с босилек и риган. Прехвърлят се в купа и след като се охладят, се посоляват.
3
Средиземноморска оризова салата 3
В същата мазнина леко се запържват нарязаните наедро листа спанак, след което се прехвърлят при тиквичките. Свареният интегрален ориз се измива и се прибавя при запържените тиквички и спанак.
4
Средиземноморска оризова салата 4
Естрагонът се слага в купичка, залива се с оцета и се оставя да престои няколко минути. След това се пресипва в подходящ за пасиране съд, добавят се нарязаните наедро чесън и лук, зехтинът, медът, солта и черният пипер и се пасира. Салатата се залива с дресинга.
5
Средиземноморска оризова салата 5
В порционна чиния се оформя канапе от накъсани листа зелена салата. Отгоре се сипва овкусената салата, декорира се с маслини и нарязани на кръгчета пера зелен лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: