Стриди "Рокфелер"

Eдна от най-известните рецепти със стриди - създадена в Ню Орлиънс през 1849 година
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 стриди (1 кг)
100 г бланширан спанак
20 г масло
20 мл мастика
1 скилидка чесън
1 стрък лук
4-5 стръка магданоз
1 с. л. галета
1/4 ч. л. сос "Уорчестър"
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стриди
Стридите се измиват много добре на течаща вода.
2
Стриди
Всяка стрида се отваря, ядката й се поставя в едната половина на черупката, а сокът се запазва.
3
Стриди
Черупките се слагат в тава с морска сол.
4
Стриди
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 1 минута в предварително загрятото масло.
5
Стриди
Добавя се предварително бланшираният, отцеден от водата и наситнен спанак.
6
Стриди
След 20 секунди се налива мастиката, разбърква се и се изчаква да се изпари.
7
Стриди
Спанакът се подправя със сол, черен пипер и сос "Уорчестър", разбърква се и се оттегля от котлона.
8
Стриди
Плънката се поръсва с малко галета и се подправя с наситнения магданоз.
9
Стриди
Накрая се полива с прецедения сок от стриди.
10
Стриди
Готовата смес се разпределя върху стридите в техните черупки. Пече се 15 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна, на горно печене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: