Мамалига с пилешки бутчета

Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2007
Мамалига с пилешки бутчета
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
350 г царевично брашно
200 г кашкавал от овче мляко
100 г топено сирене
1 червена чушка
1 в. ч. бяло вино
6 с. л. олио
2 с. л. накълцан магданоз
2 с. л. накълцан копър


Начин на приготвяне:
1
Мамалига с пилешки бутчета
В тенджера се загрява вода, посолява се и се кипва.
2
Мамалига с пилешки бутчета 2
Царевичното брашно постепенно се сипва във врящата вода, като се бърка непрекъснато в една посока с бъркалка.
3
Мамалига с пилешки бутчета 3
Когато се сгъсти, се оставя на огъня за 30-40 секунди, без да се бърка, след което отново се разбърква. Готовата смес се пресипва в тава.
4
Мамалига с пилешки бутчета 4
Кашкавалът и топеното сирене се настъргват на едро ренде и се разбъркват.
5
Мамалига с пилешки бутчета 5
В йенска тава се сипва пласт от мамалига и се редува с пласт сирене и кашкавал.
6
Мамалига с пилешки бутчета 6
Накрая се поръсва с настърган кашкавал, поставя се в загрята фурна и се пече около 15-20 минути.
7
Мамалига с пилешки бутчета 7
Пилешките бутчета се слагат в тавичка и се поръсват с накълцаните копър и магданоз.
8
Мамалига с пилешки бутчета 8
Месото се покрива с нарязаната на ивици чушка, полива се с олио и се пече 45-60 минути при температура на фурната 200 градуса. 5 минути преди да са напълно готови, бутчетата се поливат с бялото вино и отново се запичат. Поднасят се като гарнитура към мамалигата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: