Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 агнешки главички
1 1/2 ч. л. сол
3-4 ч. л. брашно
1 с. л. масло
1-2 стръка пресен лук
10 листа див чесън
2 филии хляб
2 яйца
150-200 мл прясно мляко
750 г спанак
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. сол
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. черен пипер на зърна
1 клонка джоджен
30 г масло
250 г печурки
1-2 щипки девесил


Начин на приготвяне:
1
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета
Главичките се изкисват 2-3 пъти във вода. След това се поставят в тенджера под налягане, заливат се с вода и се подправят със сол и зърна черен пипер. Варят се под налягане 30-40 минути, след което се отцеждат и се обезкостяват.
2
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 2
Спанакът се слага в тенджера с кипнала подсолена вода и се бланшира за 2-3 минути. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се наситнява заедно с листата див чесън.
3
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 3
Маслото се загрява в тенджера, сипва се нарязаният на кръгчета лук, разбърква се и се поръсва с брашното.
4
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 4
Съдът се оттегля от котлона, налива се прясното мляко и се разбърква. Когато брашното се разтвори, сосът се връща на огъня и се бърка, докато се уплътни. Посолява се на вкус и се подправя с девесил.
5
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 5
Нарязаните спанак и див чесън се сипват в соса. Сместа се разбърква и се оставя да се охлади.
6
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 6
Към охладения спанак се прибавят жълтъците, разбърква се и се сипват разбитите с миксер белтъци. Сместа отново се разбърква внимателно и се разпределя в предварително намазнена и набрашнена тава.
7
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 7
Отгоре се поръсва с натрошените филии хляб (филиите могат да се смелят в блендер). Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви. След това се охлажда.
8
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 8
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в предварително загрятото масло, като се подправят с наситнен джоджен, червен пипер и сол.
9
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 9
Добавя се доматеното пюре и се сипва нарязаното на дребни парчета агнешко месо.
10
Агнешки главички на тиган със спаначени блокчета 10
Наливат се 2 черпака от бульона на главичките и се задушава, докато течността се редуцира. Ястието се сервира с охладената и нарязана на блокчета гарнитура от спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: