Пълнени калмари със свинско

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 туби калмари
100 г свинско месо
20 г зелена чушка
1 резен зеле
1 стрък пресен чесън
1 стрък пресен лук
1 1/2 с. л. сос от стриди
1 с. л. соев сос
черен пипер на вкус
200 мл пилешки бульон
1 стрък пресен лук
1 червена чушка
1-2 с. л. олио
2 ч. л. нишесте
1 ч. л. захар
1 ч. л. оцет
1/2 ч. л. смлян джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари със свинско
Свинското месо се нарязва на парчета и се слага в купата на блендер. Добавят се нарязаните наедро лук, чесън и чушка.
2
Пълнени калмари със свинско 2
Сипват се сосът от стриди и соевият сос, поръсва се с черен пипер на вкус и се смила.
3
Пълнени калмари със свинско 3
Пипалата от калмарите се нарязват, прибавят се към останалите продукти и отново се смила.
4
Пълнени калмари със свинско 4
Калмарите се пълнят с готовата кайма и отворите се затварят с клечки за зъби.
5
Пълнени калмари със свинско 5
От външната страна на всяка туба се правят по няколко напречни разреза.
6
Пълнени калмари със свинско 6
В уок се налива 1 пръст вода, кипва се и се посолява. Пълнените калмари се слагат в уока и се задушават 10 минути под капак.
7
Пълнени калмари със свинско 7
Чушката се нарязва на ивици, пресният лук – наситно и се запържват в предварително загрятото олио.
8
Пълнени калмари със свинско 8
Зеленчуците се поръсват с джинджифила и се заливат с пилешкия бульон, в който е разтворено нишестето.
9
Пълнени калмари със свинско 9
Сосът се поръсва със захар, полива се с оцет и се бърка на котлона, докато се сгъсти.
10
Пълнени калмари със свинско 10
Калмарите се сервират върху канапе от фино нарязано зеле, заливат се със соса и се декорират с пера див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: