Качамак-мусака със спанак и печурки

Дата: 08.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г спанак
1/2 кофичка кисело мляко
150 г кашкавал
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
2 домата (1 с. л. доматено пюре)
2 стръка пресен лук
20 г масло
200 г инстантен качамак
250 г печурки
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Качамак-мусака със спанак и печуркиСпанакът се попарва с вряла вода и веднага след това се залива със студена вода, за да се охлади. Отцежда се и се нарязва наситно.
2
Качамак-мусака със спанак и печурки 2Гъбите се нарязват на филийки и се изсипват в тенджера с предварително загретите масло и зехтин. Добавя се наситненият лук и се запържва.
3
Качамак-мусака със спанак и печурки 3Щом гъбите омекнат, се добавя спанакът, посолява се и хубаво се разбърква.
4
Качамак-мусака със спанак и печурки 4Доматите се нарязват на малки кубчета, добавят се в тенджерата и всичко се задушава 5-10 минути под капак.
5
Качамак-мусака със спанак и печурки 5В отделен съд се налива вода, стрива се кубчето бульон и се загрява. Щом водата кипне, се сипва качамакът и се бърка, докато се сгъсти.
6
Качамак-мусака със спанак и печурки 6Половината от качамака се разстила на дъното на предварително намазнена тава и върху него се разпределя половината от спанака.
7
Качамак-мусака със спанак и печурки 7Отгоре се слагат последователно останалият качамак и спанакът.
8
Качамак-мусака със спанак и печурки 8Яйцата за заливката се разбиват с киселото мляко. Посолява се на вкус.
9
Качамак-мусака със спанак и печурки 9Ястието се покрива равномерно с приготвената заливка.
10
Качамак-мусака със спанак и печурки 10Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди консумация се оставя да стегне за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта