Дроб сарма

За разлика от традиционната рецепта, тук ястието се пече с млечно-яйчена заливка в тава
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
250-300 г ориз
200 г домати
3-4 стръка пресен лук
2 яйца
1 кубче зеленчуков бульон
2 дафинови листа
6-7 с. л. олио
3-4 с. л. кисело мляко
1 с. л. наситнен магданоз
2 ч. л сушен джоджен
1 1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. девесил
зърна черен пипер на вкус
смлян черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Дроб сарма
Агнешкият комплект се измива и се поставя в тенджера.
2
Дроб сарма 2
Подправя се с дафинов лист, зърна черен пипер и сол, похлупва се и се вари 30-40 минути. След това бульонът се прецежда, а карантията се нарязва наситно.
3
Дроб сарма 3
Лукът се нарязва на колелца, доматът – на кубчета.
4
Дроб сарма 4
Олиото се загрява в тенджера и в него за 1-2 минути се запържва лукът. След това се добавят кубчетата домат и се разбърква.
5
Дроб сарма 5
Когато течността се редуцира, се сипва оризът. Запържва се за кратко и се залива с 3 части от прецедения агнешки бульон (около 750-900 мл).
6
Дроб сарма 6
Добавя се наситненото агнешко, стрива се кубчето пилешки бульон, разбърква се и къкри, докато оризът поеме течността.
7
Дроб сарма 7
Приготвя се заливка, като яйцата се разбиват с киселото мляко.
8
Дроб сарма 8
Ястието се подправя с магданоз, джоджен, смлян черен пипер и девесил.
9
Дроб сарма 9
Разбърква се и се пресипва в тава, като се разпределя равномерно.
10
Дроб сарма 10
Дроб сармата се залива с разбитите яйца и мляко. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви (15-20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: