Пролетно руло "Стефани"

Вкусна рецепта със спанак вместо краставички и с някои нетипични за нашата кухня подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-150 г спанак
2 моркова
2 яйца
галета за поръсване
кашкавал за поръсване
1 кг смляно месо смес
1 яйце
1 глава лук
10 стръка магданоз
1 с. л. сос "Уорчестър"
1/2 ч. л. копърово семе
1-2 щипки индийско орехче
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пролетно руло
Морковите се почистват, слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват.
2
Пролетно руло
Спанакът се добавя при морковите и се бланшира. След това се охлажда със студена вода и хубаво се отцежда.
3
Пролетно руло
Яйцата се сваряват за 12-15 минути.
4
Пролетно руло
Лукът и магданозът за каймата се смилат в блендер или се нарязват наситно.
5
Пролетно руло
Смляното месо се слага в купа, чупи се яйцето, добавят се смлените лук и магданоз и хубаво се смесват.
6
Пролетно руло
Каймата се подправя със сос "Уорчестър", копърово семе, индийско орехче и черен пипер и отново се омесва.
7
Пролетно руло
Върху кухненския плот се постила навлажнена кърпа и се поръсва с галета. Върху нея се разстила каймата, като се притиска, така че да се оформи тънък правоъгълен пласт.
8
Пролетно руло
В центъра каймата се поръсва обилно с галета и отгоре се подреждат листата спанак. Върху тях се салагат нарязаните напречно на две моркови, поръсва се с галета и между морковите се поставят четвъртинки яйца.
9
Пролетно руло
С помощта на кърпата се завива руло и се поставя в предварително намазнена тава със затворената част надолу.
10
Пролетно руло
Рулото се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 30-40 минути. В края на печенето се поръсва с настърган кашкавал.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2017
Без лук я приготвих, получи се страхотно.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Рецептата е много хубава получи се страхотно само дето аз не използвах сос Уорчестър. Заслужава си да я опитате.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: