Зеленчуков обяд

Рецепта за деца над 6-месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 картоф
1 резен целина (15 г)
1/2 стрък праз лук
1 стрък копър
30 мл адаптирано мляко
1 ч. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков обяд
Празът се нарязва наситно.
2
Зеленчуков обяд 2
Картофът, тиквичката и целината се обелват и се нарязват на малки кубчета.
3
Зеленчуков обяд 3
Маслото се слага в тенджера, в него за 1-2 минути се задушава лукът и се залива със 100 мл гореща вода.
4
Зеленчуков обяд 4
След това се прибавят кубчетата целина и картоф.
5
Зеленчуков обяд 5
Долива се гореща вода (водата трябва да е два пръста над продуктите) и зеленчуците се варят до готовност, като към края се слага и тиквичката.
6
Зеленчуков обяд 6
Адаптираното мляко се разтваря в малко от бульона на зеленчуците.
7
Зеленчуков обяд 7
Млякото се сипва при зеленчуците и сместа се пасира.
8
Зеленчуков обяд 8
Накрая се добавя копърът, пасира се отново и ястието е готово за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: