Сарми по румънски

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма (смес)
2 глави лук
листа от кисело зеле
1 ч. ч. ориз
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
10 зърна черен пипер
2-3 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Сарми по румънски
Каймата се слага в дълбока купа и се смесва с ориза и наситнените глави лук.
2
Сарми по румънски 2
Сместа се посолява и се подправя с гранулиран лук, чубрица, кимион и кориандър.
3
Сарми по румънски 3
Овкусената кайма се омесва с ръце, така че подправките да се разпределят равномерно.
4
Сарми по румънски 4
Във всяко листо от кисело зеле се сипва от приготвената плънка и се завиват сарми.
5
Сарми по румънски 5
Сармите се подреждат в тенджера и се покриват с цял зелев лист.
6
Сарми по румънски 6
Ястието се подправя със зърна черен пипер и дафинов лист.
7
Сарми по румънски 7
Накрая се сипва доматеното пюре.
8
Сарми по румънски 8
Сармите се заливат с вода и се варят 1- 1 1/2 часа на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: