Студена супа от царевица

С чеснов крем и скариди
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 кочана царевица
2 скилидки чесън
1 глава лук
6 стръка мащерка
1 л зеленчуков бульон
60 мл зехтин
3 с. л. лимонов сок
сол и бял пипер на вкус

за крема:
250 мл животинска сметана
20 г краве масло
4 жълтъка
3 скилидки чесън
сол на вкус

за скаридите:
300 г сурови скариди (с главите)
30 мл зехтин
6 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Студена супа от царевица
Чесънът за крема се накълцва и се запържва в маслото, до златисто. Отстранява се от котлона и се посолява. Към него се налива сметаната и се разбърква.
2
Студена супа от царевица 2
Добавят се жълтъците и се разбърква отново.
3
Студена супа от царевица 3
Сместа се разпределя във форми за брюле, като трябва да се запълни максимум 1/3 от тях.
4
Студена супа от царевица 4
Формичките се подреждат в тава и се пекат на водна баня в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор до готовност – 10–15 минути.
5
Студена супа от царевица 5
Чесновият крем се оставя да се охлади. След това се изважда от формите.
6
Студена супа от царевица 6
Кочаните царевицата се посоляват, мажат се с половината от зехтина и се пекат на грил тиган, до златисто. Зрънцата се отделят.
7
Студена супа от царевица 7
В останалия зехтин се запържват наситнените лук, чесън и мащерка, добавя се и царевицата, налива се бульонът, овкусява се със сол и бял пипер, и се готви на слаб огън 15–20 минути. Оставя се да се охлади.
8
Студена супа от царевица 8
Супата се пасира, прецежда се и се овкусява с лимоновия сок.
9
Студена супа от царевица 9
Скаридите се почистват и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в зехтина, до готовност.
10
Студена супа от царевица 10
Супата се сервира с чесновия крем, скаридите и нарязан див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: