Супа от карфиол с бекон

Дата: 06.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сурово пушен бекон
1 глава карфиол
1 глава чесън
1 глава лук
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
4 с. л. зехтин
1 щипка сухо къри
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от карфиол с беконЧесънът се разполовява и се залива с 1 с. л. Карфиолът се накъсва на розички, посолява се и се залива с останалия зехтин.
2
Супа от карфиол с бекон 2Карфиолът и чесънът се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 35 минути. от зехтина.
3
Супа от карфиол с бекон 3Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух съд. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
4
Супа от карфиол с бекон 4В същия съд в мазнината от бекона се запържва наситненият лук.
5
Супа от карфиол с бекон 5Наливат се 1,5 л вода и се добавят карфиолът и изстисканият от люспите чесън. Овкусява се с къри, сол и черен пипер и се готви още 10–15 минути.
6
Супа от карфиол с бекон 6Пасира се.
7
Супа от карфиол с бекон 7Сервира се с бекона и тънки резени ябълка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта