Супа „Табуле“
Лора и Стоян
1 глава целина (800 г) 200 г черна леща (белуга) 40 г краве масло 1,8 л зеленчуков бульон 3 скилидки чесън 2 глави лук 1 корен пащърнак 2 стръка мащерка 2 дафинови листа 1/2 ч. л. зелен пипер на зърна сол на вкус |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
28.02.2017 Хареса ми наличието на целина. Аз доста често слагам кубчета от целина в супи. Придават нов нюанс на вече познатите аромати. Комбинацията от чесън, пащърнак, мащерка, лаврови листа и зелен пипер е изкушение за вкусовите рецептори на езика. М-м-м-м...)))
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...