Супа от целина с черна леща

Дата: 21.08.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина (800 г)
200 г черна леща (белуга)
40 г краве масло
1,8 л зеленчуков бульон
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 корен пащърнак
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
1/2 ч. л. зелен пипер на зърна
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от целина с черна лещаЛещата се вари във вода, заедно с две наситнени скилидки чесън, докато омекне, но запази формата си. Охлажда се и се отцежда.
2
Супа от целина с черна леща 2Целината, лукът и пащърнакът се почистват и се нарязват на кубчета, а останалият чесън се наситнява. Зеленчуците се запържват в сгорещеното масло.
3
Супа от целина с черна леща 3Когато омекнат леко, към тях се слагат целите клонки мащерка и дафиновите листа. Налива се бульонът, посолява се и се оставят да се готвят, докато напълно омекнат.
4
Супа от целина с черна леща 4Дафиновите листа и клонките мащерка се отстраняват. Супата се пюрира.
5
Супа от целина с черна леща 5Изсипва се лещата и се готви още около 5 минути.
6
Супа от целина с черна леща 6Зеленият пипер се счуква в хаванче. Супата се поръсва със зеления пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2020
Невероятен вкус! Сложих морков вместо пащърнак и също стана хубаво. Цветът на супата ми стана леко кафяв понеже част от водата от лещата се смеси със супата.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2017
Хареса ми наличието на целина. Аз доста често слагам кубчета от целина в супи. Придават нов нюанс на вече познатите аромати. Комбинацията от чесън, пащърнак, мащерка, лаврови листа и зелен пипер е изкушение за вкусовите рецептори на езика. М-м-м-м...)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта