Супа от карфиол с бекон
Лора и Стоян
200 г български боб „Имало едно време“ на „Крина“ 400 г пушени ребра 1 глава лук 1/4 глава целина 1 морков 2 печени червени чушки 2 стръка джоджен (+ за поръсване) 1 с. л. червен пипер 60 мл олио сол на вкус |
1 | ![]() | Бобът се накисва във вода за 1 нощ. Отцежда се, залива се с вода и се кипва. Вари се 10–15 минути и се отцежда. |
2 | ![]() | Залива се с 1,5 л студена вода и отново се слага да къкри на слаб огън, заедно с джоджена и пушените ребра, до пълно омекване. |
3 | ![]() | След това месото се отделя от костите, нарязва се на малки парчета и се връща при боба. |
4 | ![]() | Лукът, целината, морковът и чушките се режат наситно. Задушават се в олиото с малко вода под капак. |
5 | ![]() | Добавят се червеният пипер, водата от варенето на боба, бобът и нарязаното месо. |
6 | ![]() | Наливат се около 500 мл вода и чорбата се готви още 20–30 минути. |
7 | ![]() | Поръсва се със ситно нарязан джоджен и се поднася.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
16.01.2019 Не съм впечатлена.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
05.09.2018 Класика в жанра! Аз сложих по-малко вода и стана по-скоро яхния, но вкусът е същият.
| ![]() |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...