Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански

Дата: 25.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г български боб „Имало едно време“ на „Крина“
400 г пушени ребра
1 глава лук
1/4 глава целина
1 морков
2 печени червени чушки
2 стръка джоджен (+ за поръсване)
1 с. л. червен пипер
60 мл олио
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачанскиБобът се накисва във вода за 1 нощ. Отцежда се, залива се с вода и се кипва. Вари се 10–15 минути и се отцежда.
2
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 2Залива се с 1,5 л студена вода и отново се слага да къкри на слаб огън, заедно с джоджена и пушените ребра, до пълно омекване.
3
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 3След това месото се отделя от костите, нарязва се на малки парчета и се връща при боба.
4
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 4Лукът, целината, морковът и чушките се режат наситно. Задушават се в олиото с малко вода под капак.
5
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 5Добавят се червеният пипер, водата от варенето на боба, бобът и нарязаното месо.
6
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 6Наливат се около 500 мл вода и чорбата се готви още 20–30 минути.
7
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 7Поръсва се със ситно нарязан джоджен и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


маргарита стаматова се регистрира в сайта.
Даниела Дечева коментира рецептата Клафути с череши
Даниел Славов се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Хляб на балони
Руслана Карлева се регистрира в сайта.
Milena Sivova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта