Супа от боровинки с лавандула

Цвят, свежест и аромат във всяка глътка
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г замразени боровинки
180 г захар
400 мл фреш от ананас
150 мл вино „Порто”
100 мл животинска сметана
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. сок от лимон
1 бурбонска ванилова захар

за лавандуловото мляко:
500 г кисело мляко (3,6% масленост)
100 г захар
1/4 ч. л. сушена лавандула
ядливи теменужки или листенца от рози – по желание



Начин на приготвяне:
1
Супа от боровинки с лавандула
Захарта се смесва с виното, лимоновия и ананасовия сок, и около 100 мл вода. Кипва се и когато захарта се разтвори, в съда се прибавят боровинките и се оставя на котлона за още 5 минути.
2
Супа от боровинки с лавандула 2
Супата се сгъстява с разтвореното в малко студена вода нишесте.
3
Супа от боровинки с лавандула 3
Пюрира се и се прецежда добре. Оставя се в хладилник, докато се охлади напълно.
4
Супа от боровинки с лавандула 4
После се овкусява с ванилията, налива се сметаната и се разбърква.
5
Супа от боровинки с лавандула 5
Лавандулата се стрива със захарта.
6
Супа от боровинки с лавандула 6
Киселото мляко се разбърква, за да няма бучки, и се подслажда с ароматната захар.
7
Супа от боровинки с лавандула 7
Чаши за шотове се пълнят до 2/3 със супа, отгоре се слага от лавандуловото мляко и се украсява с листенце роза или теменужки. Поднася се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: