Супа от жълти чушки

Истинско богатство от цвят и вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 жълти чушки (калифорнийски)
2 стръка праз
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
50 г глава целина
1,4 л зеленчуков бульон
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от жълти чушки
Чушките се почистват от семките и се режат на ивици.
2
Супа от жълти чушки 2
Празът се реже по същия начин и се слага в тава, заедно с чушките.
3
Супа от жълти чушки 3
Заливат се с 2 с. л. олио, поръсват се с нарязания наедро чесън, овкусяват се със сол и се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – 15–20 минути.
4
Супа от жълти чушки 4
Лукът, целината и морковът се обелват, наситняват се и се запържват в останалото олио.
5
Супа от жълти чушки 5
Прибавят се чушките и празът, като част от тях се запазват за гарниране. Налива се бульонът и се подправя с дафиновия лист и куркумата. Вари се до готовност.
6
Супа от жълти чушки 6
Когато зеленуците омекнат дафиновият лист се изважда и супата се пасира.
7
Супа от жълти чушки 7
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с наситнена печена чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: