Супа от печен карфиол

Вкусна есенна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
4 моркова
2 стръка праз
3 скилидки чесън
1 лимон
1,5 л зеленчуков бульон
80 мл зехтин
80 г печени лешници
50 г сирене „Пармезан“
1 ч. л. лют пушен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печен карфиол
Карфиолът се разделя на розички. Овкусява се със сол, половината от зехтина, пушения пипер и се разбърква. Пече се около 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от печен карфиол 2
Морковите и празът се почистват и се режат на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в останалия зехтин, докато омекнат.
3
Супа от печен карфиол 3
Заливат се с бульона и се готвят, докато напълно омекнат.
4
Супа от печен карфиол 4
Прибавя се половината от карфиола, а когато и той омекне, супата се пасира и се овкусява със сол и лимонов сок.
5
Супа от печен карфиол 5
Поднася се с розички печен карфиол, люспи от пармезан и счукани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2024
Повече от вкусно;) Прибавих гъби, копър и кротони:)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2017
Интересна идея :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: