Чаудър с карфиол

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (700 г)
1,2 л зеленчуков бульон
250 мл прясно мляко
60 мл зехтин
150 г пушен бекон
2 скилидки чесън
2 картофа
1 глава лук
1 морков
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чаудър с карфиол
Морковът и лукът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в сгорещения зехтин.
2
Чаудър с карфиол 2
Добавят се карфиолът, накъсан на розички, кимионът и дафиновият лист. Сипва се брашното и се запържва за кратко.
3
Чаудър с карфиол 3
Налива се бульонът.
4
Чаудър с карфиол 4
Прибавят се и обелените и нарязани на малки кубчета картофи и зеленчуците се варят, докато омекнат. Налива се млякото и щом супата кипне, се посолява на вкус и се дърпа от огъня.
5
Чаудър с карфиол 5
Беконът се наситнява и се запържва в сух тиган, до златисто.
6
Чаудър с карфиол 6
Супата се поднася с бекона и по желание – с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2024
Отново чудесна
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2022
Чудесна супа! Запърженият хрупкав бекон е задължителен!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2021
Много сгряваща и питателна супа, с малко калории и много хранителна стойност. Вкусът малко ми напомня на зелева супа, но е доста по рафиниран и богат. Препоръчвам за ястие за студените есенни дни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: