Супа топчета по мексикански

Пикантна, интересна и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г червени домати
150 г замразена царевица
1 консерва червен боб (400 г)
1 глава лук
1 тиквичка
1 морков
1,5 л телешки бульон
2 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. чили на прах

за топчетата:
500 г смляно месо от телешка плешка
1 яйце
1 скилидка чесън
4 стръка мента
2 с. л. зехтин
1 с. л. галета
1/2 ч. л. чипотле
1/2 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лайм
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
200 г заквасена сметана
1 лайм
4 стръка кориандър


Начин на приготвяне:
1
Супа топчета по мексикански
Месото се смесва с наситнена мента, стрития на паста чесън, кимиона, чипотлето, сол, черен пипер, галетата, яйцето, сока от лайм и зехтина. Разбърква се добре.
2
Супа топчета по мексикански 2
От овкусената кайма се оформят топчета за супа. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 8–10 минути на грил програма.
3
Супа топчета по мексикански 3
Лукът се наситнява, морковът се реже на малки кубчета, след което се запържват в зехтина.
4
Супа топчета по мексикански 4
Налива се бульонът, овкусява се с ригана, кимиона и чилито, прибавят се и обелените и нарязани на кубчета домати. Готви се 10 минути.
5
Супа топчета по мексикански 5
Добавят се отцеденият боб, царевицата и тиквичките, нарязани на кубчета.
6
Супа топчета по мексикански 6
Готви се още 5–10 минути и се пускат топчетата. Щом кипне, се дърпа от огъня.
7
Супа топчета по мексикански 7
Супата се поднася със заквасена сметана, наситнен кориандър и резени лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2020
Страхотна! Благодаря за рецептата! Пак ще се готви.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: