Суфле от кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кашкавал
50 г масло
200-250 мл прясно мляко
50 мл течна сметана по желание
4 яйца
2 с. л. брашно
1-2 щипки сол
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Суфле от кашкавал
Маслото се загрява в тенджера. Изсипва се брашното и се запържва, като се бърка с дървена лъжица. След това съдът се оттегля от котлона и се налива прясното мляко.
2
Суфле от кашкавал 2
Връща се на котлона, като се разбива с тел. Подправя се със сол и индийско орехче и се бърка, докато гранулите изчезнат и се сгъсти.
3
Суфле от кашкавал 3
След като се охлади, се добавят разбитите жълтъци и настърганият кашкавал (малка част от кашкавала се запазва), налива се сметаната и се разбърква. Добавят се разбитите на сняг белтъци и се бърка в една посока с дървена лъжица.
4
Суфле от кашкавал 4
Сместа се разпределя в предварително намазнени и поръсени с галета купички, като се пълнят до средата. Отгоре се поръсва с кашкавал и се слага по парченце масло. Суфлето се пече около 20 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2020
Много вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Стана бързо и много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Често изпробвана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: