Суфле от кашкавал

Дата: 01.02.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кашкавал
50 г масло
200-250 мл прясно мляко
50 мл течна сметана по желание
4 яйца
2 с. л. брашно
1-2 щипки сол
1 щипка индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле от кашкавалМаслото се загрява в тенджера. Изсипва се брашното и се запържва, като се бърка с дървена лъжица. След това съдът се оттегля от котлона и се налива прясното мляко.
2
Суфле от кашкавал 2Връща се на котлона, като се разбива с тел. Подправя се със сол и индийско орехче и се бърка, докато гранулите изчезнат и се сгъсти.
3
Суфле от кашкавал 3След като се охлади, се добавят разбитите жълтъци и настърганият кашкавал (малка част от кашкавала се запазва), налива се сметаната и се разбърква. Добавят се разбитите на сняг белтъци и се бърка в една посока с дървена лъжица.
4
Суфле от кашкавал 4Сместа се разпределя в предварително намазнени и поръсени с галета купички, като се пълнят до средата. Отгоре се поръсва с кашкавал и се слага по парченце масло. Суфлето се пече около 20 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Стана бързо и много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Често изпробвана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта