Супа "Адана"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2003
Супа
 
Необходими продукти:
250–300 г нахут
2-3 щипки кимион
1 ч. л. сол
1 яйце
3-4 стръка магданоз
1 глава кромид лук
300 г телешко месо (кайма)
4 с. л. доматено пюре
1 ч. л. мащерка
2 кубчета телешки булъон
1 глава лук
лют пипер по желание


Начин на приготвяне:
1
Супа
Нахутът и нарязаният наситно лук се слагат в тенджера, заливат се с 2 л студена вода и се варят около 40 минути.
2
Супа
Месото за топчетата се смила в кухненски робот. Прибавят се нарязаният наедро лук, магданозът, яйцето и останалите подправки. Всичко се разбива и се омесва добре.
3
Супа
Към вече сварения нахут се прибавя разреденото с 2-3 с. л. вода доматено пюре, натрошават се кубчетата бульон и се кипва. Оформят се малки топчета и се поставят в супата. Супата ври 10 минути, слага се мащерката, ври още 4-5 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: