Доматена супа с тригуни от козе сирене и босилек

Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г заквасена сметана
30-40 г целина
1 глава лук (60 г)
1 морков (50 г)
1 буркан стерилизирани домати (680-700 г)
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
2-3 щипки червен пипер
4 с. л. олио
1 ч. л. босилек
50 г козе сирене
2 листа точени кори
1 яйце
1 с. л. заквасена сметана
1/2 ч. л. босилек
олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с тригуни от козе сирене и босилек
Лукът се нарязва наситно, морковът и целината се настъргват и се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се поръсват с червен пипер и се добавят стерилизираните домати със сока им.
2
Доматена супа с тригуни от козе сирене и босилек 2
Стрива се бульонът, наливат се 300 мл гореща вода и супата се оставя да къкри 20 минути под капак. След това се подправя с босилек и се пюрира.
3
Доматена супа с тригуни от козе сирене и босилек 3
Козето сирене се смесва със заквасената сметана и босилека. Точените кори се разрязват на лентички. В единия ъгъл на всяка се слага по 1 лъжичка от приготвения млечен пастет и се завиват във формата на тригуни, като преди последното завиване се намазват с разбито яйце.
4
Доматена супа с тригуни от козе сирене и босилек 4
Тригуните се пържат в обилно количество предварително загрято олио, като се обръщат. Изваждат се върху салфетка.
5
Доматена супа с тригуни от козе сирене и босилек 5
Супата се сипва в дълбоки чинии и в средата на всяка порция се поставя сметана. Поднася се с тригуните.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: