Супа „Гуакамоле“

Свежа и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. авокадо
6–8 люти чушки (от буркан)
1 връзка репички
1/2 връзка пресен кориандър
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
1 л зеленчуков бульон
50 г заквасена сметана (+ за сервиране)
2 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лайм
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа „Гуакамоле“
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в загретия зехтин.
2
Супа „Гуакамоле“ 2
Налива се бульонът и след 3–4 минути съдът се дърпа от огъня, а бульонът се охлажда.
3
Супа „Гуакамоле“ 3
Към него се прибавят авокадото, кориандърът, чушките, сметаната, сокът от лайм, сол и черен пипер на вкус.
4
Супа „Гуакамоле“ 4
Пюрира се.
5
Супа „Гуакамоле“ 5
Супата се охлажда и се сервира с нарязани на тънко репички, сметана и листенца кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: