Супа кофта

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2002
Супа кофта
 
Необходими продукти:
250 г телешка кайма
2 глави лук (настъргани на ренде)
1 ч. л. нишесте
1 ч. л. куркума
1 ч. л. кимион
3 с. л. олио
1 лимон
2 яйца
1 скилидка счукан чесън
1 к. ч. ориз
магданоз (нарязан наситно)


Начин на приготвяне:
1
Супа кофта
Каймата се омесва с половината лук, 1 с. л. магданоз, сол и едно яйце.
2
Супа кофта 2
В олио се запържват за 30 секунди останалият лук, чесънът и куркумата, поръсват се с кимион и се заливат с 1 1/2 - 2 л гореща вода. Щом кипне, се посолява.
3
Супа кофта 3
От каймата се оформят топчета и се поставят във врящата супа, прибавя се оризът и супата се вари 20 минути.
4
Супа кофта 4
Прибавя се разтвореното в 2-3 с. л. студена вода нишесте, подправя се с лимонов сок. Вари се минута и се прави пресечена застройка, като яйцето се разбива и през цедка се изсипва в супата.
5
Супа кофта 5
Супата се поръсва с пресен магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: