Супа „Малигатони“

Приготвена с крехко пилешко, червена леща и цял букет от ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г домати на кубчета (от консерва)
100 г червена леща
30 г пресен джинджифил
2 л пилешки бульон
1 консерва кокосово мляко (400 г)
3 скилидки чесън
2 ябълки (сорт „Грени Смит“)
1 глава лук
1 морков
2 с. л. олио (+ за намазване)
1 ч. л. сухо къри
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. канела
1 щипка смлян кардамон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа „Малигатони“
Лукът, морковът, чесънът и ябълките се наситняват и се запържват в олиото.
2
Супа „Малигатони“ 2
Подправя се с кърито, куркумата, пушения червен пипер, кардамона, канелата, мащерката и наситнения джинджифил.
3
Супа „Малигатони“ 3
Прибавят се лещата, бульонът и доматите. Вари се, докато лещата омекне.
4
Супа „Малигатони“ 4
Около 1/3 от супата се пасира и се връща в тенджерата.
5
Супа „Малигатони“ 5
Налива се кокосовото мляко и се оставя да къкри още 5 минути. Овкусява се със сол.
6
Супа „Малигатони“ 6
Месото се намазва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се изпича на грил тиган.
7
Супа „Малигатони“ 7
Нарязва се на кубчета и се слага в тенджерата. Супата се готви още 5 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: