Супа от печени домати с крутони

Интересна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг домати (добре узрели)
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч. л. риган
4 с. л. зехтин
500 мл зеленчуков бульон
1/2 ч. л. захар
1 с. л. сос „Уорчестър“
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за крутоните:
125 г сирене „Моцарела“
1 бяла багета
краве масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Супа от печени домати с крутони
Доматите се режат на две или на четири парчета, в зависимост от големината им, и се слагат в тава. Добавят се нарязаният на лодки лук и обелените скилидки чесън. Зеленчуците се поръсват с ригана, сол и черен пипер, поливат се със зехтина и се пекат 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от печени домати с крутони 2
След това се пасират и се прецеждат.
3
Супа от печени домати с крутони 3
Към тях се налива бульонът, добавят се сосът „Уорчестър“ и захарта, и супата се вари 10–15 минути. Ако има нужда се овкусява със сол и черен пипер.
4
Супа от печени домати с крутони 4
Крутоните се приготвят като багетата се реже на филийки, които се намазват с масло и се запичат на тиган.

5
Супа от печени домати с крутони 5
Обръщат се и върху обърнатата страна се слагат шайби моцарела.
6
Супа от печени домати с крутони 6
Когато сиренето се разтопи, филийките се залепват две по две.
7
Супа от печени домати с крутони 7
Супата се поднася с крутоните с моцарела и наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2016
На детето, което по принцип не е фен на супите, много му допадна
5.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2016
Сгъстих с малко грах и добавих тортелини. Стана много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2015
Вече е в любими !
3.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2015
Вкусно стана, но следващия път ще трябва да увеличим дозата :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2015
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: