Супа от телешки опашки

Гост: Иван Савов, "Под липите"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2003
Супа от телешки опашки
 
Необходими продукти:
1,200 кг телешки опашки
3–4 с. л. олио
10 зърна черен пипер
2–3 дафинови листа
2 зърна бахар
2 глави лук
2 големи моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
корен целина с големината на половин картоф
1 ч. ч. олио
1–2 щипки див кимион


Начин на приготвяне:
1
Супа от телешки опашки
Телешките опашки се измиват, одират се и се нарязват на парчета. В глинено гърне се наливат 2–3 л студена вода и се слагат опашките и подправките. Вари се във фурна при температура 150–160 градуса минимум 5 часа.
2
Супа от телешки опашки 2
В глинен гювеч или тиган се сгрява олиото и се запържват ситно нарязаните лук и морков.
3
Супа от телешки опашки 3
Прибавят се нарязаните надребно чушки и целина, разбърква се и се задушава на тих огън под капак 3–4 минути. Запръжката се разрежда с 2–3 черпака бульон от вече сварените телешки опашки.
4
Супа от телешки опашки 4
Телешките опашки се почистват от костите и се връщат отново в бульона. Прибавя се запръжката и се оставя да поври около половин час, след което се овкусява с дивия кимион. Може да се сервира с лют пипер и стрит хрян, разбъркан в оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много добре,може би без запържването!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: