Супа от ягоди с крема от босилек и редуциран балсамов оцет

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2010
Супа от ягоди с крема от босилек и редуциран балсамов оцет
 
Необходими продукти:
800 г ягоди
сокът от 1 лимон
50 г захар
1 връзка пресен босилек, почистен от стъблата
1 кофичка заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
1 бутилка балсамов оцет



Начин на приготвяне:
1
Продуктите за супата се пюрират в блендер до получаването на хомогенна смес. По желание супата може да се прецеди. Ако пюрето е много гъсто, може да се разреди с малко вода.
2
Продуктите за кремата от босилек се смесват в блендер и се пюрират.
3
Оцетът се изсипва в тенджера с дебело дъно и се сгъстява на много тих огън, без да се оставя да ври, до получаване на плътна консистенция.
4
Супата се изсипва в предварително охладени чинии и се украсява с кремата и редуцирания оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: