Крем супа с цвят от тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2010
Крем супа с цвят от тиквички
 
Необходими продукти:
500 г тиквички
100 г моркови
100 г лук
50 г краве масло
1 кубче зеленчуков бульон
50 мл готварска сметана
1 щипка кориандър
сол на вкус
1 с. л. пшенично нишесте
10 г краве масло
4 цвята от тиквички



Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се нарязват на кубчета и се запържват в маслото до златисто. След това се добавя зеленчуковият бульон и се овкусява с кориандъра. Налива се вода, колкото да покрие зеленчуците. Вари се до готовност на зеленчуците.
2
Супата се пасира и се прецежда. Прибавя се сметаната и се посолява.
3
Цветовете от тиквички се овалват в пшеничното нишесте и се панират за секунди по метода темпура (с тънка и крехка коричка) силно загрятото масло. Супата се аранжира с панираните цветове и се сервира.
 
 
 
Съвет:
За да си осигурим цветове от тиквичка и след сезона на цъфтене, можем да ги съберем предварително и да ги съхраняваме във фризера.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: