Крем супа от тиквички и моркови

Дата: 22.03.2010
Източник: Бон Апети
Крем супа от тиквички и моркови
 
Необходими продукти:
2 тиквички (400–500 г)
3–4 с. л. олио
1 ч. ч. прясно мляко
1 глава лук
1 скилидка чесън
2–3 стръка копър
2–3 стръка магданоз
1 картоф
2 моркова
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките и морковите се остъргват с нож, картофът се обелва, измиват се всички зеленчуци и се нарязват на дребни кубчета.
2
Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в олиото за 20 секунди, добавят се картофите и морковите, разбъркват се и се заливат с 1 л гореща вода. Посолява се и след като кипне, се вари на тих огън под капак 10–15 минути.
3
Добавят се тиквичките и всички зеленчуци се пасират. Ако е необходимо, се долива чаша гореща вода и варенето продължава още 10 минути на тих огън.
4
Магданозът и копърът се нарязват наситно и се смесват с млякото. Сместа се сипва в супата, кипва се, след което се оттегля от огъня и се сервира.
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта