Супа с печена тиква и домати

Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква тип "Цигулка"
100 г заквасена сметана
5 домата
4 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
2 клонки целина
5-6 листа салвия (1/2 ч. л. сушена)
1 к. ч. олио
4-5 с. л. зехтин
1-2 с. л. балсамов оцет
сок от 1/2 портокал


Начин на приготвяне:
1
Супа с печена тиква и домати
Тиквата се нарязва и се почиства от семето.
2
Супа с печена тиква и домати 2
Без да се белят, парчетата се нареждат в тава и се поливат с олио. В тавата се налива 1 пръст вода. Тиквата се слага в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пече 30-40 минути. След това месестата й част се отделя.
3
Супа с печена тиква и домати 3
Морковът и лукът се нарязват на по-едри парчета и се запържват за 2-3 минути в предварително загрятото олио под капак.
4
Супа с печена тиква и домати 4
Доматите се почистват и се нареждат в тава заедно със скилидките чесън. В образувалата се в доматите кухина се налива балсамов оцет. Полива се със зехтин и се пече 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
5
Супа с печена тиква и домати 5
Месестата част на тиквата се добавя към запържените моркови и лук. Налива се течността от тавата, в която е печена тиквата, и се долива гореща вода, така че да покрие продуктите. Ароматизира се с наситнените стъбла целина.
6
Супа с печена тиква и домати 6
Добавят се изпечените скилидки чесън, обелените домати, стритите бульони, портокаловият сок. Ври 15 минути. Слагат се листата от едната клонка целина и салвията. Ври още 1 минута, след което се пасира.

7
Супа с печена тиква и домати 7
Сметаната се разбива с 1-2 с. л. вода. Супата се сервира, като във всяка порция се поставя по лъжица от разбитата сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: