Свински шишчета, мариновани с ананас

Азиатска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2007
Свински шишчета, мариновани с ананас
 
Необходими продукти:
1 кг свински бут
200 г пресен ананас
80-100 мл соев сос
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 резен джинджифил (1 ч. л. сух)
2 с. л. оризов оцет
2 с. л. пчелен мед
1 ч. л. сух кориандър
1 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Свински шишчета, мариновани с ананас
Стръковете лук се нарязват наедро и се слагат в купата на блендер.
2
Свински шишчета, мариновани с ананас 2
Добавят се скилидките чесън и джинджифилът и се налива оризовият оцет.
3
Свински шишчета, мариновани с ананас 3
След това се поръсва сухият кориандър, прибавя се чили на вкус и се сипва медът.
4
Свински шишчета, мариновани с ананас 4
Накрая се наливат соевият сос и сусамовото олио.
5
Свински шишчета, мариновани с ананас 5
Ананасът се нарязва на кубчета и се добавя в блендера.
6
Свински шишчета, мариновани с ананас 6
Продуктите за дресинга се пюрират, докато се получи еднородна смес.
7
Свински шишчета, мариновани с ананас 7
Месото се нарязва на лентички, които се нанизват по дължина на шишчетата и се поставят в дълбок съд.
8
Свински шишчета, мариновани с ананас 8
Месото се залива с маринатата и се оставя да престои 1 денонощие.
9
Свински шишчета, мариновани с ананас 9
Маринованите шишчета се изпичат в грил тиган, като се обръщат от всички страни. (Ако се пекат на барбекю с дървени въглища, шишчетата предварително се накисват във вода за 30 минути, за да не изгорят.)
10
Свински шишчета, мариновани с ананас 10
Шишчетата се сервират в порция по 6 и се гарнират със салата по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: