Ципура "Карточо"

Гост: Роберта Гатти
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2007
Ципура
 
Необходими продукти:
2 ципури
8 маслини
4 скилидки чесън
1 домат
8 стръка магданоз
4 с. л. зехтин
2 ч. л. каперси
1 ч. л. риган
3 сварени картофа
7-8 стръка магданоз
5-6 скилидки чесън
1 к. ч. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Ципура
Ципурите се почистват и се поставят върху лист алуминиево фолио.
2
Ципура
Във всяка риба се слагат по 2 скилидки чесън и няколко стръка магданоз.
3
Ципура
Маслините се обезкостяват и се нарязват на малки парчета. Останалият магданоз се наситнява.
4
Ципура
Ципурите се поръсват с каперси и с наситнени маслини и се поливат със зехтин.
5
Ципура
Отгоре се разпределя нарязаният на кубчета домат.
6
Ципура
Накрая се поръсва със сол, риган и наситнен магданоз.
7
Ципура
Ципурите се завиват във фолиото, така че да остане въздух.
8
Ципура
Пекат се около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна. Когато са готови, се изваждат от пакетчетата.
9
Ципура
Чесънът и наситненият магданоз отлежават в зехтина 30 минути. Рибата се гарнира с нарязаните на четвъртинки картофи, които се поливат с ароматната смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: