Свински врат в сол

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2022
Свински врат в сол
 
Необходими продукти:
1,2 кг свински врат (цяло парче)
2,0 кг морска сол

за подправяне:
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кориандър на зърна
1 ч.л. кимион на зърна
1 ч.л. бял синап
1 ч.л. суха мащерка
1 ч.л. черен пипер на зърна

за соса:
200 г заквасена сметана
1 с.л. настърган хрян
2 скилидки чесън
1/3 връзка копър
сол и смлян черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор (на 240, ако е без). Стрийте в хаванче всички продукти за подправянето на месото. Втрийте добре ароматната смес в месото.
2
Сипете в тава половината сол, сложете месото и покрийте с останалата сол. Поставете във фурната за 10 минути, след това намалете градусите на 150 и оставете да се пече 2 часа и 30 минути. Извадете месото от тавата, счупете кората и почистете добре месото от солта.
3
Наситнете копъра и го смесете със стрития на паста чесън, сметаната и хряна. Овкусете със сол и черен пипер.
4
Нарежете месото на порции и сервирайте със сметановия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2017
ДК, времето за печене става с 30-40 минути повече.
8.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2017
Ако искам да променя рецепата от 4 на 6 порции, примерно 1,8кг как се променя времето за печене? Благодаря!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Това беше най-сочното печено което някога съм ял. Солта, която ползвах беше мокра и не залепна за месото ами се получи все едно че месото се пече в търбух от сол. УНИКАЛНО!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Линда, принципно не би трябвало да се получи солено. Месото поема само толкова сол, колкото му е необходима. Преди сервиране трябва хубаво да се отстрани солта от повърхността, най-добре с четка.
5.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
Стана страхотно крехко, деликатесно сухо и лесно. Само дето е една идея по-солено.... Дали някъде не съм сбъркала или е нормално?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: