Пълнена целина
Лора и Стоян
88. |
Изпрати
лично съобщение |
21.04.2022 Супер е
|
87. |
Изпрати
лично съобщение |
28.10.2021 Стана страхотна! Добавих моркови, вегетарианска кайма
|
86. |
Изпрати
лично съобщение |
22.08.2020 За любителите на богатият български вкус прилагам и моята по-екстремна версия на ястието с няколко промени в количеството продукти и леки промени в технологията:
- 4-5 глави лук, вместо 1
- 5-6 скилидки чесън, вместо 1
- 500 гр. доматен сос вместо 200 гр.
- 2 супени лъжи чубрица, вместо половин супена
- 2-3 супени лъжици червен пипер, вместо половин супена
- 100 мл. олио, вместо 50 мл.
- 3 яйца, вместо 2
- Правя я без допълнителни домати
- Сол ползвам само за заливката. В сместта с каймата вместо сол слагам две кубчета зеленчуков бульон
- Не добавям черен пипер в сместта
- С черен пипер овкусявам обилно нарязаните картофи, както и заливката
Така вкуса е доста по-богат. Няма човек, който съм гощавал с мусака да не изкаже възхита и да не поиска още.
|
85. |
Изпрати
лично съобщение |
31.05.2020 Вкусно!
|
84. |
Изпрати
лично съобщение |
25.10.2019 Много вкусна мусака!
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...