Свински вратни пържоли със сос от тъмна бира и гъби

Дата: 26.06.2019
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Свински вратни пържоли със сос от тъмна бира и гъби
 
Необходими продукти:
4-5 вратни пържоли
300 г гъби
1 глава лук
2 скилидки чесън
350 мл тъмна бира
3-4 стръка прясна мащерка
30 г краве масло
2 с.л. зехтин
1 ч.л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се овкусява със сол и пипер и се запържва за кратко от двете страни в 1 с.л. сгорещен зехтин. Изважда се и се оставя настрана.
2
Гъбите се почистват и се нарязват на едри парчета. Запържват се с маслото и 1 с.л. зехтин в тигана от месото.
3
След 7-8 минути се добавят ситно нарязаните лук и чесън. Щом и те се запържат, се налива тъмната бира. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя мащерката. Сосът се готви около 15 минути на умерен огън.
4
Връща се месото, заедно със сока, който се е отделил. Силата на огъня се намалява и се слага капак. Пържолите се готвят в соса 20-30 минути, докато месото стане напълно готово, а сосът се сгъсти. Ако сосът е рядък, добавете разтвореното в 50 мл вода нишесте.
5
Пържолите се поднасят със соса и топъл хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта