Свинско с картофки (яхния)

ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.10.2014
Свинско с картофки (яхния)
 
Необходими продукти:
700 г свинска плешка
2 кг картофи
1 глава лук
3 с. л. брашно
черен пипер, чубрица и универсална подправка на вк
зехтин (олио)
доматена паста


Начин на приготвяне:
1
Лукът се запържва до златисто, при постоянно бъркане.
2
Към лука се добавя месото, като отново се бърка непрекъснато.
3
Овкусява се с черен пипер и универсална подправка, като се бърка постоянно.
4
Когато видите, че месото е готово, добавяте нарязаните на кубчета картофи, наливате вода по ваша преценка и похлупвате с капак.
5
След като яхнията заври, се посолява.
6
Оставяте ястието да ври 10 или 15 минути. В това време приготвяте запръжка.
7
Слагате зехтин или олио в тенджерка.
8
Слагате брашното и след това доматената паста.
Като видите, че вече няма бучки, слагате малко от бульона в запръжката, като бъркате постоянно.
9
Изсипвате запръжката в яхнията, като бъркате постоянно.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2020
Лесна и вкусна яхнийка!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Радвам се момичета, че вие харесала рецептата
2.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
Много лесна и вкусна рецепта, която всички у дома харесват. Често я приготвяме и с пилешко, като вместо чубрица, обичам да слагам пресен магданоз.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2015
Като за първи опит ми се получи страхотно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: