Телешко варено по финландски

Поднесено с картофени кнедли
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешка плешка
300 г телешки кости
2 л вода
1 глава лук
1 морков
6 скилидки чесън
1 ч. л. сол
1 ч. л. бахар
1 ч. л. майоран
2 дафинови листа
100 г бяла ряпа
магданоз за поръсване
олио за поливане

за кнедлите:
800 г картофи
80 г брашно
1 яйце
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Телешко варено по финландски
Телешките кости се слагат в тава, заедно с необелените скилидки чесън и с обелените и нарязани наедро морков, лук и ряпа. Заливат се с олио и се пекат 30–40 минути в загрята на 250 градуса фурна.
2
Телешко варено по финландски 2
Месото се слага да се вари в дълбока тенджера с около 2 л вода.
3
Телешко варено по финландски 3
Щом кипне, се отпенва, добавят се костите със зеленчуците, дафиновите листа, бахарът, солта и майоранът.
4
Телешко варено по финландски 4
Готви се час и половина на тих огън, след това се прибавят обелените картофи и когато се сварят, се изваждат и се оставят да се охладят.
5
Телешко варено по финландски 5
Бульонът се прецежда, връща се в тенджерата и се кипва, а костите, зеленчуците и подправките се отстраняват. Месото се накъсва.
6
Телешко варено по финландски 6
Картофите се намачкват и се смесват с яйцето и солта.
7
Телешко варено по финландски 7
Сипва се брашното и се разбърква.
8
Телешко варено по финландски 8
В бульона се потапя лъжица и след това с нея се гребва от картофената смес. С помощта на още една лъжица се оформят кнедли и се сипват в тенджерата при бульона.
9
Телешко варено по финландски 9
Щом изплуват на повърхността, са готови.
10
Телешко варено по финландски 10
Месото се разпределя в чинии и се налива от бульона с кнедлите. Поръсва с накълцан магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: