Свинско на конци

Мераклийски приготвено на бавен огън
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка с кост
2 с. л. морска сол
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1 морков
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
2 скилидки чесън
1 стрък мащерка
200 мл бира


Начин на приготвяне:
1
Свинско на конци
Морковът, лукът, чесънът и целината се белят и се режат наедро. Слагат се в тава, заедно с мащерката.
2
Свинско на конци 2
Солта, захарта, черният пипер и пушеният червен пипер се стриват в хаванче.
3
Свинско на конци 3
Месото се натрива с подправките и се поставя върху зеленчуците.
4
Свинско на конци 4
Налива се бирата. Покрива се с капак или алуминиево фолио.
5
Свинско на конци 5
Фурната се загрява на 110 градуса и месото се пече 10 часа.
6
Свинско на конци 6
След това се изважда.
7
Свинско на конци 7
Сокът от печенето се прецежда и се редуцира на котлона, докато леко се сгъсти.
8
Свинско на конци 8
Ястието се запича без капак на 200 градуса за 20 минути. По желание се покрива и се оставя да почине около 30 минути.
9
Свинско на конци 9
Месото се разкъсва с вилица.
10
Свинско на конци 10
Поднася се със соса и гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2020
Страхотно се получи свинското
19.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
И тази Коледа ще го направя. Най-доброто свинско, което съм правила.Прекрасно е.
18.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Да, Димитрина.
17.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2015
може ли да заменя плешката с врат без кост
16.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
заместих плешката с джолан, увеличих зеленчуците за да могат да се ползват за гарнитура. Запекох ястието в запечатан с тесто глинен съд отнова за 10 часа на 110 градуса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: