Пилешко с кускус

Пълна и незаменима наслада от домашната кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 горни пилешки бутчета
300 г кускус без варене
1 стрък праз лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 с. л. къри
50 г пресен джинджифил
500 мл пилешки бульон
20 г краве масло
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с кускус
Пилешките бутчета се запържват до златисто без допълнителна мазнина.
2
Пилешко с кускус 2
Празът и морковите се режат на кубчета.
3
Пилешко с кускус 3
Чесънът и джинджифилът се наситняват.
4
Пилешко с кускус 4
Когато хванат хубава златиста коричка, бутчетата се изваждат и се подправят със сол, черен пипер и кърито.
5
Пилешко с кускус 5
На тяхно място в съда се сипват зеленчуците.
6
Пилешко с кускус 6
Щом те се позапържат и омекнат, се връщат бутчетата, налива се бульонът и ястието се готви под капак за около 40 минути.
7
Пилешко с кускус 7
Тогава в съда се сипва кускусът и бучка масло – за аромат. Дърпа се от огъня и се оставя под капак за 5 минути.
8
Пилешко с кускус 8
Преди поднасяне се разбърква и се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
Рецептата наистина не е трудна, но на края не е много ясно колко бульон е останал след четиридесет минутното варене... В моя случай, въпреки че добавих вода, кускуса остана малко сух.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Страхотно се получи :)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
Изглежда лесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
Изглежда лесно,бързо и вкусно.Ще пробвам някоя вечер след работа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: