Свинско с кисело зеле по баварски

Задушени ивици кисело и прясно зеле с леко запечени свински гърди, овкусени с чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г свински гърди
1 ч. л. ким
1 с. л. кафява захар
6 с. л. олио
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 глава лук
4 скилидки чесън
1 глава кисело зеле
100 мл зелева чорба
250 мл бира
400 г прясно зеле
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с кисело зеле по баварски
Свинските гърди се нарязват на порционни парчета и се поставят в тава.
2
Свинско с кисело зеле по баварски 2
Месото се поръсва с половината от наситнения чесън и се подправя с черен пипер и сол. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 250-260 градуса фурна.
3
Свинско с кисело зеле по баварски 3
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се поставя в дълбока тава.
4
Свинско с кисело зеле по баварски 4
Нарязаното на тънки ивици прясно зеле се слага в купа, поръсва се с кафявата захар и стритите бульони и се претрива. Смесва се с нарязания наситно лук и се прибавя към киселото зеле.
5
Свинско с кисело зеле по баварски 5
Зелето се полива с бирата и се подправя с ким.
6
Свинско с кисело зеле по баварски 6
Сипва се мазнината от леко запечените свински гърди и се разбърква.
7
Свинско с кисело зеле по баварски 7
Тавата се покрива с фолио и зелето се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8
Свинско с кисело зеле по баварски 8
След като се задуши, зелето се изважда и в него се нареждат свинските гърди. Полива се със зелева чорба и олио, покрива се отново с фолио и се пече около 1 час на същата температура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: