Свинско задушено по селски

Лесна и непретенциозна рецепта за вкусно и апетитно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свинска плешка
150 г бекон на лентички
1 кг картофи
2 глави лук
2 моркова
4 големи кисели краставички
60 г краве масло
1 ч. л. сух босилек
2 ч. л. горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско задушено по селски
Месото се реже на кубчета, подправя се със сол, черен пипер и сух босилек и се пържи в половината от маслото до златисто. Изважда се от съда и се разбърква с горчицата.
2
Свинско задушено по селски 2
Морковите, лукът и картофите се обелват. Картофите, морковите и киселите краставички се нарязват на шайби, а лукът – на полумесеци.
3
Свинско задушено по селски 3
На дъното на съд за печене с капак се разпределят лентите бекон.
4
Свинско задушено по селски 4
Отгоре се подреждат половината от картофите, следват месото, лукът, морковите, нарязаните на шайби кисели краставички и останалите картофи.
5
Свинско задушено по селски 5
Ястието се залива с останалото предварително разтопено масло и се посолява.
6
Свинско задушено по селски 6
Похлупва се и се пече около 50 минути в загрята на 200 градуса фурна.
7
Свинско задушено по селски 7
След това се допича за още 25 минути без капак, докато хване коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2020
Здравейте, Марина Витанова! Ние не сложихме течност и се получи много добре. Пробвайте! Поздрави от нас!
13.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2020
Не трябва ли да се сипе някаква течност, за да се задушат зеленчуците?
12.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2019
Вече в любими :)
11.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Много лесна и идейна рецепта, а крайния резултат - превъзходен.
10.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
Страхотна рецепта, получи се много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
ganchevaa се регистрира в сайта.
Димитър Димитров се регистрира в сайта.
orangem0on се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: